Entrevistem a La Pegatina, cap de cartell del RockMeló

06/03/13 | Tot Montmeló

 

La pegatina
 
TotMontmeló:  Enguany celebreu els 10 anys d'existència de la banda. Com resumireu la vostra carrera en el món musical?
 
La pegatina: Complicat resumir 10 anys en quatre línies! 
 
Una cosa destaclable ha estat la manera com ens hem trobat tots els components per acabar sent aquest septet que ja ha gravat 2 discos amb aquesta formació i que sembla que ens consolida. Han estat 10 anys in crescendo, on a cada objectiu assolit ens en sortia un altre, i que amb aquest "anar fent" ens ha fet més savis i més potents sobre l'escenari. Ara, l'aprenentatge no ha estat només musical. Hem après també a conduir (quantes hores de carretera...) i sobretot a fer servir internet (començant pel fotolog i actualment amb més d'una dotzena de xarxes socials), aquesta eina que ens ha servit perquè poc a poc però diàriament, ens pugui conèixer més gent.
 
TM: Quina és la fórmula del vostre èxit?
 
LP: Si és que se'n pot dir fórmula, la nostra és assolir els reptes que ens anem plantejant com si es tractessin d'una escala. Anem pujant graó a graó, aprenent d'èxits i errors i sense perdre la paciència buscant la clau màgica de l'èxit. Val més fer una base forta i construir els pilars amb fermesa, sense pretendre fer un gratacel que podria caure amb un terratrèmol. De fet, ens complau que la gent no es posi d'acord en el "punt d'inflexió del nostre èxit"
 
TM: Com descriuríeu el vostre nou disc, Eureka!
 
LP: Eureka! ha estat un regal que ens hem fet. Un quart disc que ens servirà per celebrar els 10 anys ben orgullosos de tot allò que hem fet. Un quart disc pensat des de molts mesos abans i en el qual hem comptat amb la producció d'en Marc Parrot. En Marc el vam conèixer quan vam gravar "L'aire és ple d'amor", la versió de "Love is in the air" que vam fer pel disc de la Marató de TV3 on vam col·laborar el 2011, i de seguida vam connectar molt bé. Ens ha polit el so, ens l'ha redirigit per poder relaxar una mica al disc allò que després fem en directe sense perdre la frescor i la crítica "bonrotllista" que ens caracteritza. 
 
TM: El vostre nou disc, al igual que els anteriors, es pot descarregar gratuïtament des del vostre web. Sou pioners en aquest model de mercat. Creieu que serveix el vostre cas com a model pels grups emergents que neixen en aquests temps?
 
LP: Aquest model que seguim és el que vam iniciar fins i tot abans de treure el nostre primer disc "Al Carrer!" (autoproduït). Amb la implantació d'internet apareix una opció molt econòmica de promocionar-se. Una nfinitat de xarxes socials i un espai virtual propi són grans eines per fer el primer pas, això sí, s'ha de ser constant, treballant en cada un dels espais diàriament, buscant la fórmula per poder oferir sempre novetats sense cansar ni avassallar a qui et segueix.
 
TM: Sabem que esteu treballant amb el montmeloní Marti Torras preparant el nou directe. Què ens espera en aquesta nova gira 2013?
 
Us espera una descàrrega d'adrenalina del nivell de la nostra. Ganes de saltar, ballar, cridar i pensar en tot allò que aquest món força corrumput i en inèrcia descendent ens decepciona. Pensant-hi però d'una forma positivista i constructiva, perquè "cuando se cierra una puerta, siempre se abre una ventana. Sí, això serien els trets generals; dels detalls tècnics i de tot allò que hem treballat amb en Martí no us en direm massa res, per ara. Preferim dir-vos només que estem molt contents de treballar amb ell per segon any consecutiu i que tothom qui vingui, podrà sorprende's amb aquest nou espectacle.
 
TM: Que n’espereu del concert al Rockmeló?
 
LP: L'únic que ha viscut en persona el festival ha estat en Ruben, en dues ocasions. L'última l'any passat, que va pujar a col·laborar amb Che Sudaka. Del que n'hem sentit d'ell i d'en Martí Torras, n'esperem una bona munió de gent amb ganes de dir adéu al fred de l'hivern; amb ganes de gaudir dels antics i també dels nous temes de l'"Eureka!" que esperem que ja s'hagin après. A més a més, compartirem escenari amb Zulú 9.30, uns bons amics que també acaben d'estrenar disc. Ja ho veieu, la festa està assegurada!
 
 
Notícies relacionades del RockMelo 2013: 
 
etiquetat amb: Rockmelo | ACEM | TotMontmelo | La pegatina