Què opinen els nostres polítics? Antoni Guil (PSC)

20/11/12 | @totmontmelo

Seguim amb el cicle d’entrevistes electorals a Tot Montmeló. Recordem que les entevistes han estat fetes va mail. Moltes Gràcies a tots els que hi heu participat.

Antoni Guil Nascut a Almeria l’any 1959, i des dels 9 anys vivint a Montmeló. Sempre vinculat al teixit associatiu de Montmeló, formant part de diferents entitats com: Club d'Esplai, Club Esportiu Montmeló, Coral de Montmeló, Ball de Gitanes, Ball de Bastons, Centre d'Estudis, AMPA de l'IES i Penya Blaugrana.  Actualment és president de l’Associació de Penyes Barcelonistes del Vallès i portaveu del Consell de Penyes del F.C. Barcelona. Des del 1987 involucrat en la política del poble, i des del 24 d’Abril del 2010 és l’Alcalde de Montmeló. Tot això ho compagina amb la seva vessant professional com a director comercial d’una multinacional italiana.

1. Quins són els punts principals del vostre programa electoral?

Els objectius principals de la nostra proposta són combatre la crisi, la defensa de la justícia social i el pacte federal.

2. En temes econòmics, quines opcions proposeu per sortir de la situació de crisi actual?

Les mesures que plantegem són d'ampli espectre i tenen com objectiu prioritari la reactivació econòmica i l'ocupació a través d'un acord Estratègic de país. Hem de treballar per assolir un consens social i econòmic que ajudi a la reactivació. Plantegem mesures específiques per els aturats de llarga durada i els joves a través de programes extraordinaris de formació i treball i d'ocupació pública, que inclogui l'enfortiment del SOC. Plantegem d'igual forma tot una sèrie de reformes tant del sistema financer, com de la fiscalitat, així com del model energètic posant èmfasi en els compromisos europeus 2020 de reduccions d'emissions. En el mateix sentit hem de reforçar la nostra base industrial i apostar decididament per les politiques en recerca i innovació.
Només una pinzellada de la reforma orientada a obtenir una fiscalitat més justa, fixant una nova tributació a les grans fortunes, creant l'impost de successions i donacions, derogant la reforma de CiU, modificant l'impost de patrimoni rebaixant el mínim exempt i incrementant el tipus impositiu i incrementar l'IRPF per a rendes superiors a 1 milió d'euros

3. Us mostreu a favor de la possibilitat de dur a terme un referèndum per la independència?

Si, el PSC es mostra totalment a favor del dret a decidir de les catalanes i els catalans sobre el futur de Catalunya i sobre aquelles qüestions que afecten a la ciutadania.
El compromís dels socialistes es el de promoure les reformes necessàries per tal que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya puguin exercir el seu dret a decidir a través d'un referèndum o consulta acordat en el marc de la legalitat.

4. En el cas de que el referèndum es dugui a terme, quin és el vostre posicionament vers la independència?

El PSC formula una alternativa a l'independentisme i al centralisme, la nostra proposta és la de l'estat federal. Nosaltres considerem que el federalisme és l'única alternativa capaç d'articular un sistema equilibrat, en el que Catalunya formi part d'Espanya sense renunciar gens a la seva identitat i als seus projectes col·lectius. Vivim temps de sobiranies compartides. Creiem en un projecte de sobirania compartida entre Catalunya i Espanya, i evidentment també amb Europa, perquè som i ens sentim europeus i perquè tenim clar que els reptes de Catalunya i Espanya i la seva solució es troben avui a Europa. Els socialistes volem reformar la Constitució i transformar les estructures de l'actual Estat de les Autonomies en un Estat Federal a través del diàleg i la negociació entre les forces polítiques espanyoles i catalanes.

5. Amb quines condicions s?ha de celebrar aquest referèndum? Pactant amb Espanya, o unilateralment?

Reitero el nostre convenciment que els catalans i les catalanes han de decidir lliurement sobre qualsevol proposta de canvi substancial de les relacions entre Catalunya i Espanya, des de la nostra posició ha de ser de forma acordada entre les institucions catalanes i espanyoles, i evidentment a través d'un referèndum en el qual es plantegi una pregunta clara a la qual s'hagi de respondre de forma inequívoca, acceptant o rebutjant el projecte sotmès a consulta.

6. Quant el parlament estigui format i comenci la nova legislatura, que és el primer que fareu?

Plantejar un gran acord estratègic de país per sortir-ne de la crisi en la que estem immersos i que està provocant una seriosa lesió en la cohesió social del nostre país, fruit de la pròpia situació i de les polítiques de retallades socials que estem patint en els darrers temps. 

7. Finalment, quina transcendència política i històrica li doneu a les eleccions del 25N?

Les eleccions del 25 N s'han plantejat amb un marcat to plebiscitari, però cal tenir clar que en unes eleccions parlamentàries no es plebiscita res, sinó que es donen unes majories i minories o combinacions a l'entorn d'un programa de govern, en el que a més de les grans qüestions identitàries i d'autogovern prenen força els temes de salut, educació, urbanisme, serveis socials, economia, justícia, pobresa,... i totes aquestes qüestions s'orienten més en un eix dreta - esquerra, que un eix autogovern - vinculació amb Espanya.
Per tant i sense menystenir la importància d'unes eleccions que ens pot dur un canvi important en la relació amb l'Estat Espanyol, fruit de la determinació de la majoria dels partits de convocar un referèndum sobre la qüestió identitària, també del nostre, és tant o més important posar en valor la defensa de l'estar del benestar que tants anys i esforços ens ha costat d'obtenir.

Finalment us adjunto l'adreça de correu on us podreu descarregar el programa del PSC per aquestes eleccions

etiquetat amb: politica