Tronc de Nadal del restaurant Can Major

02/01/13 | restaurant Can Major

El restaurant Can Major, ens ha propossat per a aquestes festes un postre molt especial. Ja sabeu que trobareu aquest restaurant al mig del carrer major, al número 27, i el seu telèfon es el 935 680 280. Aquí teniu la preparació d'aquest impresionant postre.

restaurant can major Montmelo

  • Ingredients

    (per a 4 persones)
  • per al pa de pessic:
  • 3ous
  • 20g de cacau en pols
  • 70g de farina
  • 90g de sucre
  • per a la mouse xocolata:
  • 125g de cobertura de xoolata (70% cacau)
  • 80ml de nata líquida
  • 3 rovells d'ou
  • 250g de nata semimuntada
  • per a la gelatina de cacau:
  • 140ml d'aigua
  • 180g de sucre
  • 60g de cacau
  • 120ml de nata líquida
  • 4fulles de gelatina

Preparació:

Per preparar el pa de pessic, munteu les clares dels ous i barregeu-les amb el sucre. Afegiu després els rovells, la farina i el cacau. Barregeu-ho tot bé fins que aconseguiu una pasta homogénia. Aboqueu la pasta en una safata rectangular i enforneu-ho a 200°C de tres a cinc minuts. Passat aquest temps, reitireu-ho i deixeu que es refredi.

Per fer la mousse, foneu la cobertura en un cassó al bany maria. Mentrestant, escalfeu en un altre cassó la nata líquida i, quan la cobertura s'hagi fos, barregeu-ho tot, juntament amb els rovells d'ou. A l'últim, afegiu a poc a poc la nata semimuntada i segui remenant fins que tingui una consisténcia llisa. Deixeu-lho refredar i aboqeu la mousse a sobre del pa de pessic. Enrosqueu-ho i poseu-ho al congelador.

Mentre es refreda, prepareu la gelatina de cacau. Per una banda, deixeu en remull les fulles de gelatina. Escalfeu l'aigua amb el sucre i la nata, aboqueu-hi el cacau i porteu-ho a ebullició. Incorporeu les fulles de gelatina, barregeu-ho, coleu-ho i deixeu-ho refredar. Banyeu el braç de gitano amb la gelatina i torneu-lo a congelar fins a l'hora de servir.

El tronc de Nadal és un dolç típic d'indrets tan diferents com Catalunya, els països escandinaus i Mèxic. El podeu servir sencer i guarnit amb fruits vermells o amb una picada de fruits secs. Si hi ha nens petits també hi podeu posar dolços de diversos colors.

etiquetat amb: ciudadania | receptes | nadal